Geniet langer van uw bril door goed onderhoud

Bij het kiezen van een montuur kan rekening worden gehouden met de vorm van het gezicht. Op deze manier accentueert u de meest karakteristieke gelaatstrekken. Hieronder staan een viertal gezichtsvormen en wat adviezen voor montuur keuze.

Uw gezichtsvorm is vierkant

We bedoelen dan een gezicht met een brede kaaklijn en een vierkante kin. Daarnaast is het voorhoofd vaak wat groter. Hierbij past meestal een ovale bril erg goed of een bril met een vierkante vorm. 

Uw gezichtsvorm is rechthoekig

Met een rechthoekig gezicht bedoelen we een gezicht met wat hogere jukbeenderen en net als bij vierkant een groter voorhoofd. Ook hierbij passen het beste de wat vierkantere modellen en de rechthoekige brillen. Geen brillen met drukke afwijkende vormen. 

Uw gezichtsvorm is rond

Een rond gezicht heeft alles rond . Ronde wangen , ronde kin en een breed rond voorhoofd. Hierbij passen vaak de wat meer afwijkende modellen. Kies vooral niet voor ronde modellen of rechthoekige modellen want daarmee maak je het gezicht nog ronder. 

Uw gezichtsvorm is ovaal

Met een ovale gezichtsvorm is alles gelijkmatig verdeeld en elke bril staat eigenlijk leuk. Dus passen maar!

5 tips om langer van uw bril te genieten

    • Maak uw bril regelmatig schoon met een beetje lauw water. Droog hem af met een microvezel doekje. Op deze manier kunnen lichaamszuren niet op het materiaal inwerken.
    • Gebruik geen schoonmaakmiddelen en zet hem nooit in de vaatwasser!
    • Vermijd grote temperatuursverschillen en hoge temperaturen. Een bril in de zomer op uw dashboard is niet verstandig.
    • Een veel voorkomend probleem bij de dames is de haarlak. Maak gebruik van haarlak zonder bril op uw gezicht. Haarlak is echt rommel voor de brillenglazen.
    • Leg de bril natuurlijk nooit met de glazen naar beneden!

Opzoek naar een bril die bij uw gezichtsvorm past?     Maak een afspraak